به گزارش مشرق، بامداد شنبه گذشته رژیم صهیونیستی در اقدامی تجاوزگرانه برخی از نقاط ایران را هدف حملات هوایی خود قرار داد.
«امیر نصیرزاده» وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران اعلام کرد در تجاوز اخیر رژیم صهیونیستی به جمهوری اسلامی ایران، خسارتی جزئی وارد شده که بلافاصله این خسارات ترمیم و جایگزین شدهاند.
در همین راستا، روزنامه عبریزبان «کالکالیست» در گزارشی تحلیلی، با وجود طرح ادعای موفقیت «اندک» رژیم صهیونیستی در اقدام تجاوزگرانه خود علیه ایران، به توانمندی پدافند هوایی ایران اذعان کرد و تشریح برخی از سامانههای پدافندی ایران پرداخت.
کالکالیست در ابتدای گزارش خود نوشت: «ایران از یکی از خطرناکترین و متراکمترین پدافندهای هوایی در جهان برخوردار است. با وجود انتشار برخی از تصاویر ماهوارهای، عمق موفقیت عملیات نیروی هوایی (اسرائیل) مشخص نیست، برخی بر این باورند که تصاویر منتشر شده، نشان دهنده صدمهای نیستند.»
این روزنامه عبری اذعان کرد که ایران همچنان از پدافندهای فوق پیشرفته که در داخل این کشور توسعه یافتهاند برخوردار است.
کالکالیست نوشت: «ایران پس از حمله اسرائیل همچنان از توانمندی پدافندی گستردهای برخوردار است. ساختار پدافند هوایی ایران از لحاظ گستردگی در بین پنج کشور برتر جهان است و از هزاران متخصص و دهها سامانه پدافندی ایجاد شده است.»
این روزنامه عبری افزود: «حتی در طول جنگ ایران و عراق، متخصصین ایرانی سریعا با نحوه حملات نیروی هوایی عراق تطابق پیدا کردند و علاوه بر تجربه بالای ایران در بهکارگیری پدافند هوایی، این کشور با مهندسی معکوس قطعات روسی، چینی و قطعات بهجا مانده آمریکایی از دوران پیش از انقلاب اسلامی، پدافندهای هوایی داخلی قدرتمندی ساخته است.»
موشک پدافند هوایی «صیاد»
خانواده سامانههای پدافندی ایران
کالکالیست با اشاره به سامانههای پدافندی ایران، تصریح کرد: «یکی از خطرناکترین خانواده موشکهای زمین به هوای ایران، خانواده صیاد است. صیاد ۳ و صیاد ۴ میتوانند با سرعتی بیش از پنج ماخ، اهدافی در ۳۰۰ کیلومتری خود را هدف قرار دهند.»
این روزنامه عبری افزود: «سامانههایی همچون باور-۳۷۳ که به باور کارشناسان، پدافندی قدرتمندتر از اس-۳۰۰ روسیه است میتواند موشکهای صیاد را شلیک کند. موشکهای ایرانی برای مقابله با جنگندههای اف-۳۵ اسرائیلی و برخی از هواپیماهای جاسوسی آمریکا توسعه یافتهاند.»
سامانه دفاع موشکی «باور ۳۷۳»
سرنگونی جنگنده اسرائیلی
کالکالیست همچنین به اس-۲۰۰های توسعه یافته توسط ایران اشاره کرد و نوشت: «اس-۲۰۰ روسیه با وجود قدیمی بودن خود، همچنان از موشکی قدرتمند و سریع برخوردار است که توسط ایرانیها توسعه یافته و تا برد ۳۵۰ کیلومتری را پوشش میدهد. ارتش اسرائیل نیز با این سامانه آشناست، در سال ۲۰۱۸، یک موشک شلیک شده از سوی این سامانه موفق به انهدام یک فروند اف-۱۶ ارتش اسرائیل در سوریه شد.»
این روزنامه عبری همچنین با تأکید روی تعداد گسترده پدافندهای هوایی ایران نوشت: «در بسیاری از مواقع، توانمندی پدافند هوایی به تعداد سامانههای آن بستگی دارد. جنگندهها نمیتوانند از خود در برابر چندین پدافند بهطور همزمان دفاع کنند.»
کالکالیست با اشاره به توانمندی ایران در تولید پدافندهای هوایی میانبرد نوشت: «در حوزه پدافندهای میانبرد نیز ایران از توانمندی گستردهای برخوردارد است. یکی از قدرتمندترین پدافندهای افشا شده توسط ایران، پدافند هوایی سوم خرداد است که با توجه به جغرافیای صحرایی ایران، سامانهای انعطافپذیر و سریعی است که میتواند با بردی ۱۰۰ کیلومتری، ۱۰۰ هدف را بهطور همزمان شناسایی و بهطور جداگانه هدف قرار دهد.»
این روزنامه عبریزبان افزود: «سامانههای مذکور میتوانند در نقاط مختلف ایران قرار بگیرند. سامانههای پدافندی میانبرد ایران به دوربینهای حرارتی و دیگر سنسورهای پیشرفته تجهیز شده و بدون هرگونه نیازمندی به رادار، میتوانند با استفاده از سنسورهای خود جنگندههای رادارگریز و پهپادها را تا بردی نامشخص شناسایی و مورد هدف قرار دهند.»
سامانه پدافند هوایی «سوم خرداد»
پدافندی مهلک علیه صهیونیستها
به اذعان کالکالیست، توانمندی پدافند هوایی ایران خطری جدی علیه جنگندههای رژیم صهیونیستی است.
این روزنامه عبری در همین راستا نوشت: «سامانه سوم خرداد بهدلیل انعطاف پذیری و سرعت عملیات خود، خطری جدی و مهلک علیه جنگندههای اسرائیلی است. از طرفی، همه سامانههای پدافندی ایران انواع مختلفی دارند. بهعنوان مثال، سامانه پدافندی ۹ دی، مخصوص مقابله با موشکهای کروز است.»
کالکالیست همچنین به پدافند کوتاهبرد ایران اشاره کرد و نوشت: «وظیفه پدافندهای برد کوتاه، محافظت از نیروها یا سامانههای دوربرد و سنگین است. ایران از سامانه خطرناک پانتسیر استفاده میکند که میتواند همزمان در حین حرکت، علیه اهداف متخاصم از جمله جنگندههای پیشرفته تا برد ۲۰ کیلومتری موشک شلیک کند. ایران این سامانه را نیز با استفاده از توانمندیهای داخلی به سنسورهای پیشرفته مجهز کرده است.»
موشکهای ایران بر فراز سرزمینهای اشغالی
قدرت راداری ایران
این روزنامه عبری در ادامه نوشت: «توانمندی موشکی و پدافند هوایی ایران فقط بخشی از توانمندی ایران است. ایران از راداری به اسم قدیر برخوردار است که میتواند با بردی گسترده (۱۱۰۰ کیلومتر) هرگونه تحرکی را تشخیص دهد. این دستگاهها نمیتوانند جنگندههای رادارگریز با ارتفاع پرواز اندک را تشخیص دهند و ایران برای جبران این مسئله، بهطور همزمان از رادارهای پدافندهای هوایی خود و رادارهای ثابت خود استفاده میکند.»
به اذعان کالکالیست، سامانههای پدافندی ایران در برابر جنگ الکترونیک مصون هستند و سامانههای پدافندی و راداری ایران در همه نقاط ایران در کنار یکدیگر قرار گرفتهاند و میتوانند با هرگونه حمله مقابله کنند.
در همین راستا، این روزنامه عبری با ادعای انهدام چند سامانه پدافندی ایران نوشت: «با توجه به توانمندی ایران، در حمله ۲۶ اکتبر، ارتش اسرائیل دقیقا چه دستاوردی داشت؟»